Mia

14. joulu 20211 min

PITSYLIT, alkutiedot

Päivitetty: 15. tammi 2022


 

 

 
Tervetuloa neulomaan tämän vuoden ainoaa SullaVikat Pätkistä!
 

 
Neulotaan yhdessä Pitsylit, pitkät kirjoneulesukat. Ohjepätkät julkaistaan joka päivä 24.12.-5.1. Ohjeet julkaistaan täällä blogissa sekä Facebookin SukkaSirkus-ryhmässä.

Annan hiukan ennakkotietoja, jotta voit halutessasi valmistautua.
 

 
Yhteistyökumppanina toimii ihana ja asiantunteva Katja, Pielisen Kalusteen Lankapuodista (linkki vie Lankapuodin nettisivuille). Saat Lankapuodista vuoden vaihteeseen saakka alennusta kampanjalangoista alennuskoodilla SIRKUS. Kannattaa käydä ostoskorissa klikkaamassa koodi alennuskohtaan, jolloin näet suoraan alennetut tuotteet kaupassa. Kauppaan on myös luotu oma kategoria minun mallisukkaan valitsemilleni langoille.
 

 
Pitsylit-kategoriaan pääset suoraan TÄSTÄ.

Sinun ei siis tarvitse neuloa samoilla langoilla kuin minä vaan voit tuttuun tapaan valita mieluisat värit. Suosittelen valitsemaan yhden värin pohjaväriksi ja muut värit niin, että ne erottuvat tästä pohjaväristä.

Eli 4 väriä: 2x100g ja 2x25g. Niillä pitäisi pärjätä hyvin. (Määrät ovat ohjeen mukaiselle langalle.)

Ota huomioon myös neuletiheys ja oma käsiala. Mallisukat ovat pohkeen kohdalta n. 38-40cm sopivat. Terän kokoa voi säätää omaan jalkaan sopivaksi. Kokoja on vain yksi. Sukan varren molemmilla sivuilla kulkee "sauma", etu- ja takaosa ovat samanlaiset. kuvio on kerroksella toistuva.

Alla on näkyvillä myös sukassa käytettävät silmukat. Mitään kovin vaikeaa ei siis ole tulossa vaan pitsillä mennään resorissa. :)

-Kirjoneule aloitetaan 94 silmukalla.
 
-Nilkassa on 62 silmukkaa.

-Kirjoneuleosuudella on 120 kerrosta.
 
-Kantalapussa on 31 silmukkaa.

Toivottavasti nähdään välipäivän Pätkiksen merkeissä!

-Mia

    69820
    16