top of page
  • Writer's pictureMia

Olisiko tässä täydellinen lanka yksisarvisia viliseviin kirjoneulesukkiin?

Päivitetty: 4. tammik. 2020

Mulla on ollut pitkään kova mieltymys liukuvärjättyihin lankoihin. Luin jostain, että ilmeisesti ennen harrastukseni uudelleen herättelyä, ne olivat neulepiireissä muodissa ja olen kuullut puhuttavan jopa yliannostuksesta. Ei haittaa. Yksi yliannostus, kiitos! Mitä enemmän, sen parempi. Tårta på tårta på tårta. jne. 🌈🍡🍭 Kun soppaan lisätään mausteeksi vähän blingiä on eukko koukussa.


Lähdin testaamaan Mille Colori Socks & Lace Luxea Unelmasukkiin, joiden ohje löytyy kirjasta Hyvän mielen villasukat.


Sen lisäksi, että tämä ihana kimaltava, lyhyen raportin liukuvärjätty sateenkaarilanka istuu yksisarvisia viliseviin sukkiin kuin nenä päähän, halusin kokeilla, miten langan paksuus vaikuttaa kokoon.

Lanka on siis ohuempaa kuin ohjeessa mainittu Novitan Nalle. 100 gramman kerässä on n. 400 metriä lankaa. Kaveriksi löytyivät Junior Raggin musta ja valkoinen. Ja siinäpä ne, muuta ei tarvi. Puikkoina käytin Knit Pron lyhyitä 2.5mm puikkoja. Uusi tuttavuus ja käyttöönoton jälkeen en muilla ole ohuempaa lankaa neulonutkaan. Eli thumbs up! 👍👍👍


Ajattelin koon muuttuvan sen verran, että sukat eivät menisi omaan jalkaan mutta ilokseni ne istuvat kuin itselle tehdyt! Kevyt ja pehmoinen lanka antaa juuri sopivan verran periksi. Housujen päälle en itse niitä taida raaskia (ainakaan heti) venyttää mutta iltasukkina legginssien päällä sopivat hyvin hyvän mielen hiimailuun kotona.


Kuvassa näet koon muutoksen. Molemmat sukat on tehnyt sama henkilö täsmälleen samalla ohjeella 2.5 mm puikoilla.


Oman pohkeen ympärys on 38cm ja molempia sukkia voisin käyttää hyvin. Kuvassa alemmat ovat siis ohjeen mukaisilla langoilla neulotut kirjan mallisukat ja ylemmissä on käytetty ohuempaa lankaa. Jos teen toiset ohuemmalla langalla, ainoa muutos olisi pitempi resori sillä langan vaihto vaikutti luonnollisesti myös varren ja terän pituuteen.

Terä on just hyvä oman jalkani koon ollessa 37 mutta varteen voisin tosiaan laittaa lisää pituutta lisäämällä resoriin kerroksia tai vaikka varteen pari kuviota.


Mille Colorin hinta vaikuttaa aluksi hieman suolahkolta, jos on tottunut lankoihin, joita kuluu ainakin kerä/pohjaväri pitkiin kirjoneulesukkiin.

Tässä langankulutus: Ohjeen mukaan neulottuihin, koon 37 sukkiin minulta kului lankaa seuraavasti:

Raggi Junior: Musta 67g Raggi Junior: Valkoinen 53g

Mille Colori Socks Lace & Luxe: 29g


Aluksi hieman ehkä hintavalta tuntunut lanka ei tunnukkaan enää niin arvokkaalta hankinnalta (joka pitää piilottaa kaappiin salaa ihailtavaksi).


➡️Yksi 100g kerä riittäisi minulta kolmeen samanlaiseen pariin sukkia.


En tokikaan ole täsmäyttänyt omaan tapaani raitoja saman värisiksi mutta silti kerä tuntuu ihanuuteensa nähden varsin edulliselta hankinnalta. Mikäli meinaat tehdä omat sukat samasta langasta, suosittelen tietty punnitsemaan oman kulutuksen ekan parin jälkeen, jotta vältyt yllätyksiltä. Se käsialahan vaikuttaa myös kulutukseen, samoin toki valmistuvien sukkien koko.Lankaa jäi vielä mukavasti eli luultavasti tulet näkemään sitä myös joissakin seuraavista projekteista.


Välipäivinä neulotaan yhdessä Pätkistä. ❄️✨ Tulethan sinäkin mukaan! Lisätietoa alkuvalmisteluista tulee lähiaikoina. Ohjeet julkaistaan jälleen sekä täällä blogissa että Facebookin SukkaSirkus-ryhmässä.

Postauksen lankalinkit vievät Pielisen Kalusteen verkkokauppaan, jonka valikoimasta saat mukavan pikku -5% alennuksen kirjoittamalla tilauksen yhteydessä koodin SULLAVIKAT alekoodikenttään. Valikoimaa päivitetään koko ajan kattavammaksi ja itse löydän koko ajan toinen toistaan mielenkiintoisempia kokeiltavia omiin malleihin. Sandnes Garnin Perfect oli lankavalintani vasta julkaistussa Joulusukat-ohjeessa. Tämä ihana uusi tuttavuus sai minut kokeilemaan muita saman valmistajan lankoja. Ihana neuletuntuma näin herkkäkätiselle! Perfect tulee olemaan myös mallisukan lankana välipäivien Pätkiksessä mutta voit toki vaihtaa sen johonkin toiseen haluamaasi. Kannustan aina tekemään oman näköiset ja väriset, iloiset SullaVikat! ✨

Postauksen #unelmasukat löytyvät Hyvän mielen villasukat- kirjasta. Tiedätkö ajatuksen, että kokin tunteet siirtyvät ruokaan? Hyvän mielen villasukat -kirjassa on sama idea: Siinä virittäydytään oikeanlaiseen tunnelmaan, sitten neulotaan villasukkiin hyviä ajatuksia ja energiaa toiselle.


Toivottavasti sait jotain uusia ideoita! Meillä on ihana harrastus. 💛 Kuullaanpas taas!


2 158 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Helppo Pipotus

Comments


(Kaupallinen yhteistyö)

Osoitteesta

WWW.LANKAPUOTI.COM
löydät monipuolisesti langat ja tarvikkeet käsityöharrastukseen!

Plan Name

15

Every month

+$100 Setup fee

Use this area to describe one of your memberships.

I'm a benefit

I'm a Benefit

I'm a Benefit

bottom of page