top of page
  • Writer's pictureMia

Pieni kurkkaus tulevaan Pätkikseen

💜 Heippahei!💜

Parin viikon päästä olisi taas aika pienelle ryhmäterapialle. 🙃😊

Paljon on tullut erilaisia toiveita, joita mielelläni otankin haasteena vastaan. Onhan se kiva tehdä itsekin uudenlaista. Tällä kertaa pääasiana oli lopputulos, jonka voisi toteuttaa raitalangasta.

Raitalankojen haasteellisuuden huomaan itse siinä, että niitä on ihana hankkia mutta ne tahtovat jäädä käyttämättä, jolloin niitä kerääntyy pikkuhiljaa mukava kasa. Raitalanka itsessään on mielestäni vähän tylsää mutta räsymattosukkia kutoessa se pienikin yllätyksellisyys on aina niin ihanaa! Sukat tulevat nopeasti ja lopputulos on aina onnistunut. 

No niin, asiaan. Tässä tietoja pääpiirteittäin:

-Lanka: Itselläni on 7V, Socki ja Pirta. Valmista silmukkamäärää en laita ohuemmalle langalle mutta nämä sukat ovat erittäin helppo muuntaa myös Nallelle/Rotvallille tms. ohuemmalle langalle.

-Puikot: Itse kudon 3mm puikoilla. Suosittelen ihan niitä puikkoja, joita yleensä käytät, käsialan mukaan 3mm-3,5mm. Minun jalkani koko on 37 ja pohkeen ympärys 38. Sukista tuli aika napakat. Jos olet kutonut SullaVikat-sukkia ennenkin, sukan rakenne on aikalailla perus, niin kuin muissakin malleissa. 

-Ohjeet tulevat harmaa-valkoisina (jännää, eikö?). Kaksia samanlaisia sukkia ei taida tällä kertaa syntyä. 😃

-Kuviot ovat helposti neulottavia Fair Isle- kuvioita, eikä pitkiä lankajuoksuja tule.

-Mallisukka on pitkävartinen, joka sopii kuvioltaan sekä miehille että naisille. Jos haluat kutoa lyhyempivartiset sukat, voit tulla mukaan myöhemmin tai muokata itse ja aloittaa pienemmällä silmukkamäärällä.

-Annan ohjeessa 3 vaihtoehtoa silmukkamäärille. Otan huomioon hieman leveämmän pohkeen ja nilkan sekä teräosan.

-Lankavalinnoista: Ohje on kaksivärinen, joten kahdella värillä pärjää. Voit myös käyttää niin paljon jämälankoja kuin haluat. Itse valitsin kolme raitalankaa ja valkoisen. Kuvasta näet, että langat näyttävät hassulta vierekkäin, eivät lainkaan yhteensopivilta. 😃Juju onkin siinä, että kun kudotaan kahdella langalla yhtä aikaa, tarvitsee verrata vain kahta väriä kerralla toisiinsa. Neuvonkin valitsemaan värejä, jotka erottuvat hyvin toisistaan, luovat kontrasteja ja valkoinen on tässä hyvä apu.

Myös tummuusasteen on hyvä vaihdella, jolloin kuvion värin valinnan koittaessa on useampia vaihtoehtoja.

Omissa langoissani valkoinen väri ja Vaahtokarkin pastelliset raitavärit erottuvat kaikista Kanerva-raitalangan väreistä, samoin Sockin pinkeistä. Sockin pinkit sopivat yhteen myös Kanervan värien kanssa. Sockin raitalangat eivät ole tasaraitaa, joten se toi hieman vaihtelevuutta myös. Valkoista ja vaaleaa pinkkiä on kahdessa kerässä, joten niiden osuessa samaan kohtaan, joutui hieman sumplia. Mutta tästä huolimatta kudoin sukat kertaakaan lankoja katkaisematta. Ja ai että, kun olikin mukavan nopea päättelyhetki! 👍

Kun käytät useampia raitalankoja, lopputuloksena on lähes takuuvarmasti kaksi sukkaa, jotka ovat ihanalla tavalla erilaiset ja samanlaiset. Säästyt myös isommalta päättelyltä.

Jos käytät langanloppuja, voit valita, teetkö kaksi samanlaista sukkaa, joissa värit osuvat täysin kohdalleen vai kudotko sukat räsymattotyyliin. Langanlopuissa on myös enemmän pääteltävää mutta sehän kuuluu asiaan, eikö? 😊

🖤 Millä väreillä sinä värität?🖤

SullaVikat löydät Facebookista ja oman ryhmämme nimi on SukkaSirkus. Tervetuloa mukaan!

Instagram: @SullaVikat ja #sullavikat #sukkasirkus löydät muiden kutomia SullaVikat-sukkia.

Ohjeita sukkiin löydät täältä sivuilta SukkaShopista sekä Ravelrysta.

Käyhän kurkkaan tämän viikonlopun pakettitarjoukset!

💕 Ihanaa, että juuri Sinä olet taas mukana! 💕

-Mia

PS: Vinkkaathan mahdollisesti kiinnostuneelle kaverille myös! Kun Facebookin SukkaSirkus-ryhmässä on 6000 ihmistä, arvotaan ryhmäläisten kesken pari reilumpaa sukkaohjepakettia. Jookos? 

320 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


(Kaupallinen yhteistyö)

Osoitteesta

WWW.LANKAPUOTI.COM
löydät monipuolisesti langat ja tarvikkeet käsityöharrastukseen!

Sirkus-klubi 2024

26,90 €

26,90

Liittymällä jäseneksi saat:

Yhden vaihtuvan villasukkaohjeen joka kuukausi

Kaksi paitaohjetta ja kaksi pipo-ohjetta

Kaikki yhteisneulontaohjeet suoraan sähköpostiin

Pääsyn Sirkus-klubialueelle, mistä voit ladata ohjeet

Saat kk:n ohjeen myös sähköpostiisi kuun vaihteessa.

Myyntilisenssi vuodelle 2024

Jäsenyys on voimassa 31.12.2024 saakka.

bottom of page