Etsi
  • Mia

Pieni kurkkaus tulevaan Pätkikseen

ūüíú Heippahei!ūüíú

Parin viikon p√§√§st√§ olisi taas aika pienelle ryhm√§terapialle. ūüôÉūüėä

Paljon on tullut erilaisia toiveita, joita mielelläni otankin haasteena vastaan. Onhan se kiva tehdä itsekin uudenlaista. Tällä kertaa pääasiana oli lopputulos, jonka voisi toteuttaa raitalangasta.

Raitalankojen haasteellisuuden huomaan itse siinä, että niitä on ihana hankkia mutta ne tahtovat jäädä käyttämättä, jolloin niitä kerääntyy pikkuhiljaa mukava kasa. Raitalanka itsessään on mielestäni vähän tylsää mutta räsymattosukkia kutoessa se pienikin yllätyksellisyys on aina niin ihanaa! Sukat tulevat nopeasti ja lopputulos on aina onnistunut. 

No niin, asiaan. Tässä tietoja pääpiirteittäin:

-Lanka: Itselläni on 7V, Socki ja Pirta. Valmista silmukkamäärää en laita ohuemmalle langalle mutta nämä sukat ovat erittäin helppo muuntaa myös Nallelle/Rotvallille tms. ohuemmalle langalle.

-Puikot: Itse kudon 3mm puikoilla. Suosittelen ihan niitä puikkoja, joita yleensä käytät, käsialan mukaan 3mm-3,5mm. Minun jalkani koko on 37 ja pohkeen ympärys 38. Sukista tuli aika napakat. Jos olet kutonut SullaVikat-sukkia ennenkin, sukan rakenne on aikalailla perus, niin kuin muissakin malleissa. 

-Ohjeet tulevat harmaa-valkoisina (j√§nn√§√§, eik√∂?). Kaksia samanlaisia sukkia ei taida t√§ll√§ kertaa synty√§. ūüėÉ

-Kuviot ovat helposti neulottavia Fair Isle- kuvioita, eikä pitkiä lankajuoksuja tule.

-Mallisukka on pitkävartinen, joka sopii kuvioltaan sekä miehille että naisille. Jos haluat kutoa lyhyempivartiset sukat, voit tulla mukaan myöhemmin tai muokata itse ja aloittaa pienemmällä silmukkamäärällä.

-Annan ohjeessa 3 vaihtoehtoa silmukkamäärille. Otan huomioon hieman leveämmän pohkeen ja nilkan sekä teräosan.

-Lankavalinnoista: Ohje on kaksiv√§rinen, joten kahdella v√§rill√§ p√§rj√§√§. Voit my√∂s k√§ytt√§√§ niin paljon j√§m√§lankoja kuin haluat. Itse valitsin kolme raitalankaa ja valkoisen. Kuvasta n√§et, ett√§ langat n√§ytt√§v√§t hassulta vierekk√§in, eiv√§t lainkaan yhteensopivilta. ūüėÉJuju onkin siinä, että kun kudotaan kahdella langalla yhtä aikaa, tarvitsee verrata vain kahta väriä kerralla toisiinsa. Neuvonkin valitsemaan värejä, jotka erottuvat hyvin toisistaan, luovat kontrasteja ja valkoinen on tässä hyvä apu.

Myös tummuusasteen on hyvä vaihdella, jolloin kuvion värin valinnan koittaessa on useampia vaihtoehtoja.

Omissa langoissani valkoinen v√§ri ja Vaahtokarkin pastelliset raitav√§rit¬†erottuvat kaikista Kanerva-raitalangan v√§reist√§, samoin Sockin pinkeist√§. Sockin pinkit sopivat yhteen my√∂s Kanervan v√§rien kanssa. Sockin raitalangat eiv√§t ole tasaraitaa, joten se toi hieman vaihtelevuutta my√∂s. Valkoista ja vaaleaa pinkki√§ on kahdessa ker√§ss√§, joten niiden osuessa samaan kohtaan, joutui hieman sumplia. Mutta t√§st√§ huolimatta kudoin sukat kertaakaan lankoja katkaisematta. Ja ai ett√§, kun olikin mukavan nopea p√§√§ttelyhetki! ūüĎć

Kun käytät useampia raitalankoja, lopputuloksena on lähes takuuvarmasti kaksi sukkaa, jotka ovat ihanalla tavalla erilaiset ja samanlaiset. Säästyt myös isommalta päättelyltä.

Jos k√§yt√§t¬†langanloppuja, voit valita, teetk√∂ kaksi samanlaista sukkaa, joissa v√§rit osuvat t√§ysin kohdalleen vai kudotko sukat r√§symattotyyliin. Langanlopuissa on my√∂s enemm√§n p√§√§telt√§v√§√§ mutta seh√§n kuuluu asiaan, eik√∂? ūüėä

ūüĖ§ Mill√§ v√§reill√§ sin√§ v√§rit√§t?ūüĖ§

SullaVikat löydät Facebookista ja oman ryhmämme nimi on SukkaSirkus. Tervetuloa mukaan!

Instagram: @SullaVikat ja #sullavikat #sukkasi