• Mia

Valmistautumista keväiseen Pätkikseen -19

Updated: May 26, 2019

Moikka!


Tulevana maanantaina aloitetaan seuraava SullaVikat-sivujen yhteisneulonta ja mua ainakin jännittää niin kuin aina. :)


Laitan alle hieman lankatietoja ja vinkkejä, jotta voit valmistautua. Kuten aikaisemminkaan, en anna ihan gramman tarkkoja painoja, sillä ne vaihtelevat kaikilla langan merkin, koon, puikkojen ja käsialan vaikutuksesta. Tarkkaa määrää on mahdotonta arvioida niin, että se olisi kaikille sopiva. Ohjeet ilmestyvät tänne blogiin pätkissä sekä Facebookin SukkaSirkus-ryhmään kuvina.

Ohje tulee valmistuttuaan ilmaiseksi jakoon ladattavana tiedostona hetkeksi aikaa, minkä jälkeen sen voi ostaa SukkaShopista.


Mikäli olet uutiskirjeen tilaaja, saat ilmoituksen uudesta blogikirjoituksesta sähköpostiisi, mikäli et ole estänyt tai peruuttanut uutiskirjettä.


Lisään ohjeen myös osaksi Sirkus-klubin jäsenten pakettia, kuten kaikki muutkin Pätkikset, joten jäsenille se tulee olemaan ilmainen myös jatkossa.


Alla listattuna hieman tietoja, jotta voit valmistautua. Sen alle laitan vinkkejä, mitä voit halutessasi ottaa huomioon esim. värejä valitessasi. Lanka: Gjestal/ Maija. (Vastaavia: Novita/Nalle, Kaupunkilanka/Rotvalli) Puikot: 2.5mm Neuletiheys: 34 silmukkaa ja 36 kerrosta/10cm


Voit "hienosäätää" kokoa valitsemalla puoli numeroa isommat tai pienemmät puikot. (Voit myös neuloa ohuemmalla langalla, mikäli tiheys heittää paljon.) Pohkeen kokovaihtoehtoja tulee olemaan kaksi. Itselläni on pohkeenympärys 38cm ja neuloin sukan pienemmän koon mukaan. Molemmat sukat jatkuvat samoin nilkasta alaspäin.


Jos haluat tehdä nilkkasukat, voit jättää varren väliin ja aloittaa neulomisen nilkasta. Tähän tulee ohje myös. Tarvitset: 1. Vähintään 3 eri väriä, ylärajaa ei ole. Voit käyttää langanjämiä. Koon 37 pienemmän koon sukkapari painaa n. 220g (Maijalla neulottuna). Voit tehdä esim. koko pohjan yhdellä värillä ja käyttää kuvioihin eri värejä. Tällöin tietysti tarvitset pohjaväriä huomattavasti enemmän kuin kuviovärejä. Tarkista, että kaikki kuviolangat erottuvat pohjalangan väristä. 2. Apupuikon 3. Ja tietysti sitä iloista mieltä! :)


Värivinkkejä!

Jämälangat! Ohje on jaettu kuvioiden osalta osiin. Voit vaihdella kuvioiden ja pohjan väriä oman makusi mukaan.

Tästä paletista valitsisin pohjaväriksi valkoisen eli sitä siis enemmän! Kuviot neuloisin nöttösillä.


Näistä jälleen pohjaväriksi valkoinen. Sukan voi neuloa myös kahdella pohjävärillä. Tällöin toinen niistä olisi tuo vaaleankeltainen. Kuviovärit erottuvat hyvin molemmista.

Tässä vihreätön, sinisävyinen vaihtoehto. Pohjaväriksi valitsisin sekä valkoisen että beigen. Vihreän tilalle ruskea ja muut kuviot sinisillä.

Tämä on ihana! Pohjalle sekä valkoinen että beige. Kuviot vihreällä, ruskealla ja vaaleansinisellä.

Kuten huomaat, melkein jokaisessa kuvassa esiintyy vihreä väri. Sen verran voin paljastaa, että aihe on aika keväinen, joten jos sinulta löytyy vihreää, kannattaa se ottaa mukaan. Jos vihreää ei ole tai et halua sitä käyttää, voi sen tietysti korvata. Hyviä vaihtoehtoja ovat eri sävyiset ruskeat, harmaat ja musta.


Ja nyt valmistutumaan! Ihanaa, että olet mukana!


-Mia

Kolmen edellisen Pätkiksen ohjeen pätkät löydät myös täältä blogista: Pitkikset Pirskeet Perholaiset


Kaikki SullaVikat-ohjeet löydät SukkaShopista. Voit ostaa yksittäisiä ohjeita tai edullisia useamman ohjeen paketteja.
TULOSSA SYYSKUUSSA!

2,803 views0 comments

Recent Posts

See All
72531585_10215639797775201_2575511481604

SullaVikat

Sukat

DSC_0507.jpg

SullaVikat

Lapaset ja pipot

SullaVikat

Kuukauden tarjoukset

Näyttökuva 2020-5-30 kello 22.04.03.png

SullaVikat

Kirjat

fullsizeoutput_4f40.jpg

SullaVikat

Sirkus-klubi - uusi ohje sähköpostiin joka kuukausi!

28166347_346418335872251_801734177200975

SullaVikat

Edulliset ohjepaketit