Etsi
  • Mia

Valmistautumista keväiseen Pätkikseen -19

Päivitetty: 26. toukok. 2019

Moikka!


Tulevana maanantaina aloitetaan seuraava SullaVikat-sivujen yhteisneulonta ja mua ainakin jännittää niin kuin aina. :)


Laitan alle hieman lankatietoja ja vinkkejä, jotta voit valmistautua. Kuten aikaisemminkaan, en anna ihan gramman tarkkoja painoja, sillä ne vaihtelevat kaikilla langan merkin, koon, puikkojen ja käsialan vaikutuksesta. Tarkkaa määrää on mahdotonta arvioida niin, että se olisi kaikille sopiva. Ohjeet ilmestyvät tänne blogiin pätkissä sekä Facebookin SukkaSirkus-ryhmään kuvina.

Ohje tulee valmistuttuaan ilmaiseksi jakoon ladattavana tiedostona hetkeksi aikaa, minkä jälkeen sen voi ostaa SukkaShopista.


Mikäli olet uutiskirjeen tilaaja, saat ilmoituksen uudesta blogikirjoituksesta sähköpostiisi, mikäli et ole estänyt tai peruuttanut uutiskirjettä.


Lisään ohjeen myös osaksi Sirkus-klubin jäsenten pakettia, kuten kaikki muutkin Pätkikset, joten jäsenille se tulee olemaan ilmainen myös jatkossa.


Alla listattuna hieman tietoja, jotta voit valmistautua. Sen alle laitan vinkkejä, mitä voit halutessasi ottaa huomioon esim. värejä valitessasi. Lanka: Gjestal/ Maija. (Vastaavia: Novita/Nalle, Kaupunkilanka/Rotvalli) Puikot: 2.5mm Neuletiheys: 34 silmukkaa ja 36 kerrosta/10cm


Voit "hienosäätää" kokoa valitsemalla puoli numeroa isommat tai pienemmät puikot. (Voit myös neuloa ohuemmalla langalla, mikäli tiheys heittää paljon.) Pohkeen kokovaihtoehtoja tulee olemaan kaksi. Itselläni on pohkeenympärys 38cm ja neuloin sukan pienemmän koon mukaan. Molemmat sukat jatkuvat samoin nilkasta alaspäin.


Jos haluat tehdä nilkkasukat, voit jättää varren väliin ja aloittaa neulomisen nilkasta. Tähän tulee ohje myös. Tarvitset: 1. Vähintään 3 eri väriä, ylärajaa ei ole. Voit käyttää langanjämiä. Koon 37 pienemmän koon sukkapari painaa n. 220g (Maijalla neulottuna). Voit tehdä esim. koko pohjan yhdellä värillä ja käyttää kuvioihin eri värejä. Tällöin tietysti tarvitset pohjaväriä huomattavasti enemmän kuin kuviovärejä. Tarkista, että kaikki kuviolangat erottuvat pohjalangan väristä. 2. Apupuikon 3. Ja tietysti sitä iloista mieltä! :)


Värivinkkejä!

Jämälangat! Ohje on jaettu kuvioiden osalta osiin. Voit vaihdella kuvioiden ja pohjan väriä oman makusi mukaan.