Etsi
  • Mia

Sirkus, osa 4

Heips!

Nyt onkin viimeisen varsinaisen ohjeen aika. Tämä projekti on ylittänyt kaikki mahdolliset kuvitelmat ja odotukset. En osaa sanoin tarpeeksi kiittää kaikista kauniista sanoista ja palautteesta, mitä olen saanut. 💕

Ja mitä sukkia! OMG!

Omat odotukset ovat siis täyttyneet monin kerroin. Palautteen perusteella maailmassa on hieman lisää iloa, energiaa ja väriä nyt. Ja ilmeisesti jotkut, jotka ovat pääosin kutoneet vähemmän värikkäitä sukkia, ovat uskaltautuneet hieman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Ja toivottavasti mukana on myös niitä, jotka ovat ensimmäisiä kertoja kirjoneulesukkia kutomassa ja huomasivat ettei se niin vaikeaa olekaan. Se vain vaatii hieman aikaa ja totuttelua. Seuraavat menevätkin sitten kuin vanhalta tekijältä. 😊🌈

Mutta asiaan. Laitan siis koko teräosan kaavion nyt sen takia, että kaikki voisivat ohjetta muokata itselleen sopivaksi. Oman jalkani koko on 37 ja tykkään kutoa aika naftit sukat koska ne löystyvät nopeasti väljemmiksi. Toisin sanoen tämä ohje menisi 36-37 kokoiselle jalalle.

Raitoja, palloja ja pilkkuja lisäämällä voit muokata itsellesi sopivan kokoiset sukat.

Jos kokosi on esim. 38, lisäisin itse rivin isompia palloja. 39 kokoon lisäisin yhden rivin isoja palloja, yhden rivin pieniä pilkkuja ja kutoisin loput teräosaan. 40 kokoon pari raitaa myös alkuun lisää jne. Teräosan kavennus on nauhakavennus, joka tehdään jokaisella kerroksella. Jos olet tottunut kaventamaan jokatoinen kerros, voit tehdä myös niin mutta ota se huomioon kavennuksen aloituskohdassa.

Aloitetaan teräosan riviltä 13. Minun piti kaventaa vielä 14 rivillä pois muutama silmukka, jotta silmukoita jäi 48. Mikäli olet halunnut terään lisää tilaa, silmukoita voi olla myös 54. Joka tapauksessa, kun pallot alkavat, silmukoita pitäisi olla kuudella jaollinen määrä.

Itse olen kutonut samalla silmukkamäärällä nauhakavennuksiin asti. Jos sinulla on silmukoita 54, sinun tulisi kaventaa kaksi pois riveillä 29-30 jotta silmukoita jäisi neljällä jaollinen määrä.

Huomasin muuten (nyt jo...), että olen itse kutonut varren sydämet vadelmanpunaisella vaikka ohjeessa ovat vaaleammalla. Mutta mielestäni tuo vaaleampi on parempi, koska se erottuu nätisti sieltä ruskeasta. Joten ei tarvitse kenenkään harmitella tätä asiaa.

Tässä terän kaaviot:Nauhakavennus:

Kun olet kutonut kuvioneuletta noin nimettömän varpaasi kohdalle, aloita nauhakavennus. (Jos olet kutonut sukkia aiemmin, tee sellainen nauhakavennus, millaisen olet tottunut tekemään.)

Kavenna ensimmäisen ja kolmannen puikon lopussa 2. ja 3. viimeiset silmukat yhteen kutoen vaaleanpunaisella langalla. Kudo viimeinen silmukka oikein vadelmanpunaisella. Kudo toisen ja neljännen puikon alussa yksi silmukka vadelmanpunaisella ja tee ylivetokavennus vaaleanpunaisella. Kudo muulloin pystyraidat ohjeen mukaan. Näin sivuille muodostuu siisti, yhtenäinen raitakavennus.

Kun jokaisella puikolla on jäljellä neljä silmukkaa, vedä langat silmukoiden läpi ja kiristä. Valmis! 😁
Seuraavaksi onkin sitten jäljellä haus