top of page
  • Writer's pictureMia

Sirkus, osa 4

Heips!

Nyt onkin viimeisen varsinaisen ohjeen aika. Tämä projekti on ylittänyt kaikki mahdolliset kuvitelmat ja odotukset. En osaa sanoin tarpeeksi kiittää kaikista kauniista sanoista ja palautteesta, mitä olen saanut. 💕

Ja mitä sukkia! OMG!

Omat odotukset ovat siis täyttyneet monin kerroin. Palautteen perusteella maailmassa on hieman lisää iloa, energiaa ja väriä nyt. Ja ilmeisesti jotkut, jotka ovat pääosin kutoneet vähemmän värikkäitä sukkia, ovat uskaltautuneet hieman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Ja toivottavasti mukana on myös niitä, jotka ovat ensimmäisiä kertoja kirjoneulesukkia kutomassa ja huomasivat ettei se niin vaikeaa olekaan. Se vain vaatii hieman aikaa ja totuttelua. Seuraavat menevätkin sitten kuin vanhalta tekijältä. 😊🌈

Mutta asiaan. Laitan siis koko teräosan kaavion nyt sen takia, että kaikki voisivat ohjetta muokata itselleen sopivaksi. Oman jalkani koko on 37 ja tykkään kutoa aika naftit sukat koska ne löystyvät nopeasti väljemmiksi. Toisin sanoen tämä ohje menisi 36-37 kokoiselle jalalle.

Raitoja, palloja ja pilkkuja lisäämällä voit muokata itsellesi sopivan kokoiset sukat.

Jos kokosi on esim. 38, lisäisin itse rivin isompia palloja. 39 kokoon lisäisin yhden rivin isoja palloja, yhden rivin pieniä pilkkuja ja kutoisin loput teräosaan. 40 kokoon pari raitaa myös alkuun lisää jne. Teräosan kavennus on nauhakavennus, joka tehdään jokaisella kerroksella. Jos olet tottunut kaventamaan jokatoinen kerros, voit tehdä myös niin mutta ota se huomioon kavennuksen aloituskohdassa.

Aloitetaan teräosan riviltä 13. Minun piti kaventaa vielä 14 rivillä pois muutama silmukka, jotta silmukoita jäi 48. Mikäli olet halunnut terään lisää tilaa, silmukoita voi olla myös 54. Joka tapauksessa, kun pallot alkavat, silmukoita pitäisi olla kuudella jaollinen määrä.

Itse olen kutonut samalla silmukkamäärällä nauhakavennuksiin asti. Jos sinulla on silmukoita 54, sinun tulisi kaventaa kaksi pois riveillä 29-30 jotta silmukoita jäisi neljällä jaollinen määrä.

Huomasin muuten (nyt jo...), että olen itse kutonut varren sydämet vadelmanpunaisella vaikka ohjeessa ovat vaaleammalla. Mutta mielestäni tuo vaaleampi on parempi, koska se erottuu nätisti sieltä ruskeasta. Joten ei tarvitse kenenkään harmitella tätä asiaa.

Tässä terän kaaviot:Nauhakavennus:

Kun olet kutonut kuvioneuletta noin nimettömän varpaasi kohdalle, aloita nauhakavennus. (Jos olet kutonut sukkia aiemmin, tee sellainen nauhakavennus, millaisen olet tottunut tekemään.)

Kavenna ensimmäisen ja kolmannen puikon lopussa 2. ja 3. viimeiset silmukat yhteen kutoen vaaleanpunaisella langalla. Kudo viimeinen silmukka oikein vadelmanpunaisella. Kudo toisen ja neljännen puikon alussa yksi silmukka vadelmanpunaisella ja tee ylivetokavennus vaaleanpunaisella. Kudo muulloin pystyraidat ohjeen mukaan. Näin sivuille muodostuu siisti, yhtenäinen raitakavennus.

Kun jokaisella puikolla on jäljellä neljä silmukkaa, vedä langat silmukoiden läpi ja kiristä. Valmis! 😁
Seuraavaksi onkin sitten jäljellä hauskin vaihe! Niinkuin yksi osallistujista asian ilmaisi, kollektiivinen Päättely Along! Naurattaa vieläkin. 😂 Muistaakohan kukaan sitä biisiä "muutaman" vuoden takaa: A la la la la long?  Ei nyt sinällään liity asiaan mutta se on nyt soinut päässä muutaman päivän. Päättely A la la la la long! 😂

Itse päättelen varren langat huolellisesti solmien. Tähän mennessä ei ole vielä käynyt ilmi, että ne olisivat purkautuneet missään sukissa, joten jatkan tällä helpomalla, hyväksi havaitulla tiellä. 😊 Pohjan langat päättelen neuloen etteivät solmut paina.

🌸Tämän jälkeen on kukkien kiinnitys.🌸(Kokeilkaa helmiä keskustoihin, jos teillä on!) Nauhan voitte tehdä langoista pyörittämällä tai sitten voi vähän hifistellä ja laittaa pitsinauhan. Nauhat saa näppärästi tuohon valepalmikkoon pujoteltua. 😊

Kirjoitan vielä yhden postauksen. Teen ohjeen pdf-muotoon, jonka jälkeen se on hetken vapaasti ladattavissa, jotta kaikilla, joilla ei nyt ole ollut aikaa kutoa samassa tahdissa, olisi mahdollisuus kutoa sukat loppuun. Tulen poistamaan blogikirjoituksista ohjeet ja ladattava ohje päätyy lopulta kauppaan.

Ilmoitan kyllä, milloin ohje on ladattavissa ja kuinka kauan ja koitan myös muistuttaa asiasta! Suunnitteilla on uusi KAL syksymmälle, jonka tulen luultavasti järjestämään näillä sivuilla Sukkakorin puolella. Ilmoittelen siitä myös lisää. 😊🌈

💕Ihanat ihmiset! Kiitos teille!💕

-Mia 

128 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


(Kaupallinen yhteistyö)

Osoitteesta

WWW.LANKAPUOTI.COM
löydät monipuolisesti langat ja tarvikkeet käsityöharrastukseen!

Sirkus-klubi 2024

26,90 €

26,90

Liittymällä jäseneksi saat:

Yhden vaihtuvan villasukkaohjeen joka kuukausi

Kaksi paitaohjetta ja kaksi pipo-ohjetta

Kaikki yhteisneulontaohjeet suoraan sähköpostiin

Pääsyn Sirkus-klubialueelle, mistä voit ladata ohjeet

Saat kk:n ohjeen myös sähköpostiisi kuun vaihteessa

Myyntilisenssi vuodelle 2024

Pääsyn blogin klubilaisille suunnattuun sisältöön

Jäsenyys on voimassa 31.12.2024 saakka.

bottom of page