top of page
  • Writer's pictureMia

Tulpukat, osa 1

Aluksi hieman yleistä höpinää. (Höpinöitähän tänne on varmasti tultukin lukemaan. 😂😂😂)

Ihan ensimmäiseksi haluan selventää, miksi en ole hyväksynyt kaikkia SukkaSirkuksen Facebook-ryhmään tulleita liittymispyyntöjä. Kaikki me tiedämme, että nykyään on aika paljon asiattomuuksia, viruksia ja trolleja lähes jokaisessa ryhmässä. Ihan kaikkien ryhmäläisten mukavuutta ja hermoja ajatellen en ole hyväksynyt pyyntöä sellaisilta, joilla ilmeisen selvästi ei ole oma nimi käytössä profiilissa (Villa Sukka), profiili on luotu ihan parin päivän (tunnin) sisällä, kuva puuttuu eikä mitään tietoja ole saatavilla, jne. Tämä ohje on kuitenkin kaikkien saatavilla täällä nyt, joten suurta vahinkoa ei sen osalta pääse syntymään. Jaaaaa se siitä asiasta. 😊 

Tahti on se, että parin-kolmen päivän välein ilmestyy ohje. 16.9. on valmista ohjeen osalta, jolloin halukkaat ehtivät osallistumaan Niina Laitisen Taimitarhan KALiin, josta tuloksena on varmasti uskomattoman kauniit Metsäretki-sukat.

Nopeimmat ehtivät näin kutoa kahta sukkaa yhtä aikaa ja vähemmän kutoneet pysyvät mukana. Ja jos ei ole aikaa tehdä samaan tahtiin muitten kanssa, ohje tulee ladattavaksi kokonaisuudessaan SukkaSirkus-välilehdelle tänne nettisivuille.

Minun pohkeeni ympärysmitta on 37cm ja ohje on tehty omaan jalkaan. Olen laittanut sulkuihin ehdotuksen vaihtoehtoisista silmukkamääristä, joilla ohjetta voi soveltaa sopivaksi. Näitähän voi soveltaa myös esimerkiksi Nalle-langalle. Nallella aloittaisin itse silmukkamäärällä 78, 81 tai 90. Itse tykkään tehdä vähän tiukemman sukan, koska se löystyy käytössä aika äkkiä.

Kerron myös missä kohdassa voi jättää rivejä pois/lisätä. Oman jalkani koko on 37, joten tehdessäsi isommalle jalalle sukkaa, lisäät rivejä teräosaan sopiville kohdille.

Nyt loppu löpinät! Asiaan! 

Tulpukat

Lanka: 7 veljestä tai vastaava

Puikot: Bambu 3,25mm

Neuletiheys: 26 silmukkaa ja 28 riviä/ 10cm

Koko: Naisten 37, kokoa on helppo muuttaa

 Aloitetaan luomalla resorin värillä 63 (72/78) silmukkaa (Jaollinen luvulla 3). Itse valitsin valkoisen värin. Resori on kierrejoustinta. 

Sukan pituus on pitkä, noin polveen saakka. Jos haluat vielä pidemmän sukan, joka ulottuu polven yli, voit kutoa pidemmän resorin. Vastaavasti voit myös tehdä lyhyemmän sukan, jolloin kerrosten vähennykset tapahtuvat myöhemmin.

Toista seuraavaa kahta kerrosta n. 8-10cm: 

1krs: 2 oikein, 1 nurin. Toista kierros loppuun.

2krs: Nosta yksi silmukka,kudo seuraava ensin etureunasta, sitten takareunasta. Vedä kutomatta nostettu silmukka näiden kahden yli. Yksi nurin. Toista kierros loppuun.

En lähde tällä kertaa tekemään videota asiasta sillä loistava sellainen löytyy Kodin Kuvalehden sivuilta täältä .Kierrejoustin on hieman hitaampi kutoa mutta lopputulos on mielestäni tosi kaunis ja napakka.

Kun olet kutonut resorin haluamasi pituiseksi, lisää/vähennä tarvittaessa silmukoita niin, että

silmukkaluku on jaollinen numerolla 8. Eli silmukoita tulisi olla 64 (72/80).

Aloita kirjoneule kaaviosta 1.

Kylläpäs ohjeen osuus näyttää lyhyeltä. 😁 Mutta resorissa on kyllä tekemistä.

Kuullaan! Ihanaa, kun olet mukana! 💕

354 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


(Kaupallinen yhteistyö)

Osoitteesta

WWW.LANKAPUOTI.COM
löydät monipuolisesti langat ja tarvikkeet käsityöharrastukseen!

Sirkus-klubi 2024

26,90 €

26,90

Liittymällä jäseneksi saat:

Yhden vaihtuvan villasukkaohjeen joka kuukausi

Kaksi paitaohjetta ja kaksi pipo-ohjetta

Kaikki yhteisneulontaohjeet suoraan sähköpostiin

Pääsyn Sirkus-klubialueelle, mistä voit ladata ohjeet

Saat kk:n ohjeen myös sähköpostiisi kuun vaihteessa

Myyntilisenssi vuodelle 2024

Pääsyn blogin klubilaisille suunnattuun sisältöön

Jäsenyys on voimassa 31.12.2024 saakka.

bottom of page